tisdag 27 juli 2010

Anmälda till Hyundai Cup

Team Räknäs kommer återigen dra söderut till Nynäshamn, denna gång för att segla Hyundai Cup 28 augusti.
Vi gillar tydligen att segla i Nynäshamn. Vi har tidigare seglat Landsort Race 2009 och 2010. Förra året var de kanske lite mer logiskt att ta sig till Nynäshamn då Windex 92an som vi lånade för Landsort Race och Gotland Runt har hemmahamn i Skanssundet. Nu när vi skaffat oss en egen båt är vår hemmahamn Räknäs såklart, på norra sidan av Värmdö, vilket är en bra bit längre. Transportseglingen i juni till Landsort Race tog 14 timmar ner och 20 timmar upp. 

Det finns lite mer information om Hyundai Cup på www.hyundaicup.se och senaste anmälningslista finns på www.nynashamnssegelsallskap.nu
Banbeskrivning finns inte att tillgå än men första pris är en bil..

Så här såg det ut innan Landsort Race i juni. Regn och blåsigt.
Det blåste kuling innan start men det mojnade till 12m/s och vi hade lite fina surfar men sen en djävulsk kryss hela natten. Man är inte så kaxig när man sitter i en minitonnare på havet mitt i natten med 12m/s i nosen och hög sjö. Då gäller det att tänka på de roliga stunderna man har haft tidigare i båten.


Det finns också en film från racet här men mycket av känslan har gått förlorad hur havet upplevdes.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men ni måste anmäla er till detta race:
http://www.sandaker.no/seilnetttonull/TRpmld10.aspx

Christoffer Mathisson sa...

absolut. Nästa år kommer vi köra TR, anledningen till att vi inte kör i år är att vår trailer inte är i besiktningsbart skick vilket gör att vi inte kan transportera ner båten. Men nästa år kommer vi!

Skicka en kommentar