söndag 15 maj 2011

Lidingö Runt

Hemma efter årets första kappsegling. Lidingö Runt bjöd i år på lätta varierande vindar.
Vi startade sent i start nr. 13 Länsstart i svag vind där vi flöt på relativt bra. Skalet, en annan minitonnare som kappseglas aktivt hittade bra vind och fick ganska omgående en liten lucka.
När vi kom ner till halvkakssundet så var vi ifatt startgruppen innan och det blev lite grötigt med mycket båtar på sina ställen vi jobbade dock vidare aktivt med många gippar för att hitta fri vind och när vi kom ut på Asrikefjärden så låg vi bra till och hade skalet inom räckhåll. När vi kryssat upp längs halva Asrikefjärden så hade vi hängt av skalet och ledde bland båtarna i vår start och seglade tillsammans med ett antal smaragder som vi faktiskt gick ganska jämnt med, med andra ord ideal vind för vår båt. Går även ikapp ett antal expresser och NF som alla startat innan oss. Sen kommer vi upp till norra Lidingö och vinden dör helt. Fullständig parkeringsplats, där låg vi med en 50 båtar och kom igenstans, medans dom som startat tidigare hade gått i mål och kryssade igenom fältet för motor.
Vi försökte jobba aktivt och hitta fri vind men det är svårt när det inte finns nån. Efter en timme började vinden fylla och det blev kryss upp mot målgång. Vi lyckades återigen gå loss från vår grupp. Ända tills vi strax innan målgång upptäckte en RJ85 precis framför oss, som kommit från ingenstans. Så dom fick klasskottet 10s före vår målgång.

Nu väntar vi med spänning på det färdiga resultatet!

1 kommentarer:

Martin Alexandersson sa...

En grymt bra insats från hela teamet! :-)
Jag tycker att vi seglade koncentrerat och vågade slå/gippa på vrid etc. vilket gav utdelning. Tack för en fin dag på sjön!

Skicka en kommentar