söndag 17 juli 2011

"Regatta 2011"

Onsdag till söndag deltog Magnus och jag i kappseglingen "Regatta 2011", med Minitonaren under teamnamnet: "Team Räknäs * 0.5". "Regattan" är en tre dagars distans-kappsegling, som går mellan olika naturhamnar i Stockholms skärgård. Roliga race och härlig stämning i hamnarna. Kappseglingen arrangerades första gången 2005 och har sedan dess vuxit rejält. I år deltog ett tjugotal båtar.

Onsdag
"Tune up" i Dykarbaren i Sandhamn.

Torsdag: Sandhamn - Grönskär
6 m/s vind från nordost, perfekt spinnacker väder och en klar spik för oss!

10-13 m/s vind från sydväst, hård kryss. Vi seglade med fock och revad stor. Båten "tågade" på oväntat bra i vågorna, ca 5.2 knop. Speciellt anmärkningsvärt, eftersom vi bara va två, å endast Mange kunde burka på railen. Mange gjorde dock en grym insats med att få ut mesta möjliga moment, av sina 35 kg! :-) Vi slutade på en 3:e plats. Båten överraskade oss verkligen positivt med sina kryss-egenskaper i hårdvind och vågor.

På kvällen race:ade vi även med spinnacker och fick upp båten i planing, där vi stadigt gjorde över 9 knop, med 9.8 knop som max. Stort tack till Micke, som hoppade in som "trimmer".

Team Räknäs forsar fram över Fjärdlångfjärden. (Tack Kajsa, som tog bilden.)

7-10 m/s vind från sydväst, mycket sträck-bog. Återigen bra fart mot vinden, vi började med fock och revad stor och bytte sedan till genua. Återigen slutade vi på en 3:e plats.

Totalt slutade vi på 2:a plats i "Regatta 2011". På kvällen var det som vanligt bra drag på regatta-middagen, och diverse efterfester. Framåt morgonkvisten då den sista efterfesten började ebba ut, kastade vi loss och åkte hem till Räknäs. Under färden sov vi i skift, ala Gotland Runt style! :-) Vi tackar för ett jätte trevligt arrangemang och lovar att komma tillbaka nästa år, å då är det förstås första platsen vi är ute efter!

Som andra pris fick vi ett picnic-set!

3 kommentarer:

Linus Ström sa...

Härligt, bra jobbat!!
Kul att båten kunde leverera i cruising-mode med bara två pers och gamla storen.

Martin Alexandersson sa...

Den gamla storen är faktiskt helt ok när man revar. Från revet och uppåt ser den helt ok ut och man kan låta den fladdra i byarna med lite mindre dåligt samvete. Tycker absolut att vi kan köra den på hårdvindsrace!

Staffan sa...

Kul att det gick så bra, men ni måste se till att Mange äter upp sig.

Skicka en kommentar