söndag 14 juni 2009

Efter Landsort Race

Tankar efter racet.
Nu har vi testat båten, vaktsystem och oss själva under en regnig och blåsig 12 timmars segling.
Det absolut bästa är den härliga stämning som vi har i gänget. Det var inte länge sedan som vi sex i besättningen träffades för första gången och det visade sig i helgen att stämningen är på topp även i båten.
Preliminärt resultat finns här men vi är lite skeptiska till det för det var lite krockar på startlinjen.

Förberedelserna för just Landsort Race var rätt usla; ingen sömn, aldrig seglat ihop osv. Från klockan 12 till klockan 17 såg båten ut som en arbetsplats med 6 stycken som meckade.

Det var undanvindstart och resten av fältet hissade spinnaker på startlinjen men vi väntade. Vi var rädda för att vi inte skulle kunna bära spinnaker och att vi aldrig hissat densamma.
Gick lite högre och sen hissade vi också och sättningen satt klockrent! Grymt glada över att det gick så bra höjdes stämningen ytterligare.
Jag själv gick och la mig en timme efter start men det gick inte att sova när jag stått och trimmat spinnaker. Många leenden under den frivakten.


Vinden hölls sig mestadels kring 8 m/s med topp på 10 m/s under natten men ökade lite på morgonen vid kl 06 till 10-12 och 16 m/s som mest i byarna. Det var i princip raka spåret mellan rundningarna utan möjlighet till taktiska vägval.

Vi var rejält trötta när vi gick i mål kl 08 men lite gulaschsoppa tillagad av vår klippa till matansvarige Jakob värmde gott. Halva besättningen tog pendeltåget till stan medan resten fick det stora nöjet att fortsätta kryssandet norrut i ovädret mot Värmdö och Räknäs-varvet.

Förberedelserna för Gotland Runt fortsätter i veckan; diverse fix med stormsegel, trim, lättning av båt och inte minst segling!

1 kommentarer:

Martin Alexandersson sa...

Tack för en trevlig helg grabbar!
Gissa vad jag gjorde igår?
...sov! :-)

Skicka en kommentar