tisdag 15 juni 2010

Team Räknäs goes bølgesurfing

Tack för en trevlig helg på havet!
Jag kommer alltid minnas när vi prickade vågen som hjälpte upp oss i 12.6 knop! När man känner att vågens hela kraft för en gång skull arbetar åt samma håll som man vill förflytta sig, uppstår något magiskt! :-)

"Semper" kändes otippat stabil på undandvinden med spinnacker. Det stora rodret verkar ge rorsman en andra chans att reparera sina misstag, då båten är på väg att skära upp. Sista biten av spinnacker-seglingen från Gustav Dalén blev dock väl brant, vi var nära att broacha två gånger. Då Linus samtidigt höll på med frukostgröten under däck, seglade vi sista biten utan spinnacker, vilket gav nästan samma fart och gröten var god!

Stora vågor och kryss verkar inte vara båtens starka sida och tyvärr bestod mer en halva Landsort Race av just detta. Kryssen kan nog bli mycket bättre då vi hittar trimmet, med backstag och checkstay samt får upp känslan för VMG.

Våran båt är ju dock en överiggad lättvindsraket, så vi får hålla tummarna för att årets GR blir ett lättvinsrace, då blir vi livsfarliga!

1 kommentarer:

Linus Ström sa...

Vi är nog de enda som hoppas på en repris av 2009 års Gotland Runt :)

Skicka en kommentar